SEO si web design - tot ce trebuie sa stiti

Web design-ul site-ului este important pentru orice afacere care isi doreste succesul online. Web design-ul site-ului dvs. este inca un element care trebuie optimizat astfel incat site-ul dvs. sa apara in partea de sus a paginilor cu rezultate ale motorului de cautare (SERP-uri). Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este procesul de optimizare a unui site web pentru a se pozitiona foarte bine in motoarele de cautare. Daca site-ul dvs. nu apare in clasamentul cautarii in primele doua pagini, clientii dvs. existenti si potentialii clienti noi nu va vor gasi cu usurinta site-ul. Pentru cele mai eficiente rezultate, noul dvs. site web trebuie sa fie proiectat de o agentie de web design cu o strategie SEO cuprinzatoare.

Cu toate acestea, companiile tind sa nu se gandeasca la SEO decat dupa ce o agentie de web design creeaza deja site-ul. Site-urile ajung sa arate grozav, dar adesea lipsesc cele mai bune practici si tehnici SEO de baza.

seo-si-web-design

Servicii de web design prietenoase cu SEO

Web design-ul si SEO sunt strans legate. O agentie de web design trebuie sa inteleaga principiile de baza SEO pe care sa le includa in abordarea sa de web design pentru a evita crearea unui site web care nu este prietenos cu motoarele de cautare. SEO ar trebui sa fie incorporat ca parte a procesului de servicii de web design. Acesta este modul in care site-ul web dobandeste mai mult trafic in motoarele de cautare si se claseaza bine in SERP-urile pentru termenii de cautare relevanti.

Web design-ul are un impact direct asupra experientei utilizatorului (UX), care este esentiala pentru bunele practici SEO. O agentie de web design SEO creeaza o structura de baza a site-ului web, specifica modului in care motoarele de cautare acceseaza cu crawlere si inteleg site-ul si continutul acestuia. In cele din urma, acest lucru face mai usor ca paginile site-ului web sa fie indexate de motoarele de cautare.

Mai jos sunt sapte principii importante de web design si SEO pe care toate companiile ar trebui sa le includa in designul site-ului lor. Procedand astfel, site-ul web este mai prietenos cu motoarele de cautare, dar fara a sacrifica aspectul si senzatia unica a site-ului. Asigurati-va ca agentia de web design aleasa intelege si importanta acestor sapte principii.

1. Structura site-ului si arhitectura informatiei

Unul dintre primele principii pe care ar trebui sa le abordeze o agentie de SEO web design in timpul procesului de web design  este acela de a avea o arhitectura si o navigare a site-ului web bine definite. Arhitectura site-ului dvs. este structura de baza a site-ului dvs. Un aspect curat este esential pentru UX – ii va atrage pe utilizatori si ii va impiedica pe vizitatori sa iasa de pe site. O rata de respingere ridicata va poate afecta performanta SEO.

Scopul companiei dvs ar trebui sa fie acela de a crea o arhitectura a informatiilor si o navigare intuitiva, astfel incat utilizatorilor dvs. sa le fie usor sa se implice si sa navigheze pe site. Din perspectiva SEO, paginile tale web vor fi accesate cu crawlere cu usurinta, iar linkurile interne vor fi distribuite in consecinta pentru a mentine audienta implicata mai mult timp si, in cele din urma, pentru a imbunatati rata de conversie a site-ului tau.

2. Design prietenos si responsive pentru dispozitive mobile

Google a facut din compatibilitatea cu dispozitivele mobile un factor important de clasare in 2015. Traficul mobil ca pondere din traficul online global total in 2017 a fost de 52,64 la suta. Si, in acest an, Google a anuntat ca, pana in septembrie, fiecare site web va fi accesat cu crawlere si indexat prin indexarea pe dispozitivul mobil. Aceasta inseamna ca fiecare site web trebuie sa fie proiectat pentru mobil.

Utilizarea dispozitivelor mobile se realizeaza printr-un design responsive, care tine cont de nevoile si dorintele utilizatorilor de telefonie mobila. Un site conceput cu design responsive ofera vizitatorului dvs. o experienta perfecta de utilizator, indiferent de dispozitivul pe care il foloseste.

De exemplu, cu acest studiu de caz de web design responsive, un magazin online a fost facut responsive, astfel incat toate imaginile si continutul sa se potriveasca corect pe toate tipurile de dispozitive, cum ar fi mobile si tablete.

3. Utilizabilitate

Utilizarea slaba duce la un UX prost. O buna utilizare inseamna ca utilizatorii vor ramane mai mult timp pe un site web si, in cele din urma, vor converti, cum ar fi cumpararea produselor sau comandarea serviciilor.

Factori cheie de luat in considerare pentru un design de site usor de utilizat:

• Aranjament in pagina
• Ierarhie vizuala
• Navigare pe site
• Cautare site
• Formulare de contact
• Indemnuri clare si consecvente (CTA)

4. Web design usor de citit

Multi nu realizeaza ce impact semnificativ poate avea web design-ul site-ului  asupra continutului lor. Web designul slab ingreuneaza citirea continutului de pe site.

Cativa factori negativi de care agentia dvs. de web design ar trebui sa fie constienta:

• Continut cu blocuri de continut in locuri ciudate
• Prea multe hyperlinkuri
• Text colorat pe un fundal alb sau negru
• Text prea mare sau prea mic
• Font greu de citit

Toti acesti factori vor contribui la ca utilizatorii sa paraseasca un site fara a intelege clar mesajele dvs. Acest lucru nu numai ca va va creste rata de respingere, ci va afecta si reputatia afacerii dvs. si va trimite probabil vizitatorii in directia concurentilor dvs.

5. Web design optimizat pentru conversii

Daca site-ul dvs. nu atrage utilizatori care au potentialul de a deveni clienti, atunci nu functioneaza. Puteti converti un utilizator intr-un cumparator numai daca site-ul dvs. este conceput avand in vedere optimizarea ratei de conversie (CRO). CRO ajuta un site sa converteasca clientii potentiali in vanzari.

Site-ul dvs. ar trebui sa ghideze in mod natural vizitatorul site-ului dvs. catre actiunea dorita pe care doriti sa o intreprinda. Un site web optimizat pentru conversie are o strategie SEO puternica, un design elegant si usor de navigat si este presarat cu butoane sugestive, denumite mai ales indemnuri. Actiunea pe care doriti sa o intreprinda vizitatorul dvs. ar putea fi completarea unui formular de contact, cumpararea produsului, rezervarea serviciului sau programarea unei intalniri. De exemplu, in acest studiu de caz al site-ului, rata de conversie a crescut cu 30 la suta de la an la an, concentrandu-se pe designul si structura site-ului.

6. Viteza site-ului

Un lucru de luat in considerare pentru o agentie de web design este ca designul site-ului dvs. poate afecta cat de repede se incarca site-ul dvs. pentru utilizatori. Unele elemente de design pot incetini timpul de incarcare a site-ului dvs. de afaceri, rezultand in UX proasta si rate de respingere mai mari. In timp ce imaginile mari, animatiile si alte elemente de design complicate pot arata grozav pe site-ul dvs., foarte putini dintre utilizatorii dvs. le vor vedea, deoarece vor parasi site-ul inainte ca acesta sa se incarce. Viteza lenta de incarcare este unul dintre cele mai mari motive pentru cresterea ratelor de respingere.

Un timp de incarcare rapida asigura o UX in general mai buna, care ii incurajeaza pe vizitatori sa ramana pe site-ul dvs. si le ofera CTA-urilor dvs. sansa de a le impinge catre o conversie. Atunci cand utilizati servicii de web design pentru site-ul dvs., luati in considerare modalitati de a imbunatati viteza site-ului prin reducerea elementelor care creeaza o intarziere in timpul de incarcare.

7. Optimizarea imaginilor

Fisierele de imagine joaca un rol important in designul fiecarui site web si asigurarea faptului ca acestea sunt optimizate este un pas critic in web design si SEO.

Exista cateva aspecte de luat in considerare atunci cand utilizati imagini pe site-ul dvs. web:

• Nume imagine — furnizati un nume care descrie clar despre ce este vorba in imagine
• Alt text — utilizati text alternativ descriptiv pentru a optimiza imaginea si a identifica imaginea pentru utilizatorii cu deficiente de vedere
• Utilizati imaginea de dimensiunea potrivita pentru descarcari rapide

Concluzie

O strategie SEO si un web design web responsive, centrat pe conversie, asigura ca site-ul dvs. este optimizat pentru motoarele de cautare si atractiv pentru publicul dvs. O agentie profesionista de web design poate crea un site web pentru dvs. care ofera vizitatorilor mesajele potrivite despre afacerea si marca dvs. si va garanteaza ca veti fi gasit in motoarele de cautare. Tineti cont de pasii de mai sus atunci cand angajati o agentie profesionista de web design prietenos SEO si puteti incepe in curand sa va bucurati de un trafic sporit, ceea ce are ca rezultat cresterea clientilor potentiali si a vanzarilor.

Echipa noastra de la BRO Media are o intelegere completa a ceea ce face ca designul site-ului dvs. sa arate bine, sa functioneze bine si sa genereze mai multe vanzari. Agentia noastra de web design are o intelegere aprofundata a modului de implementare simultana atat a unei strategii de cautare, cat si a unei strategii de design. Contactati-ne pentru a ne spune cum va putem duce afacerea la urmatorul nivel si pentru a beneficia de cele mai bune preturi.