Ce inseamna web design responsive?

De ani de zile, oamenii folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile pentru a naviga – faptul ca aceste dispozitive sunt mult mai portabile decat desktop-ul le-a facut, de asemenea, un punct de cumparaturi convenabil. Evenimente precum pandemia de COVID-19 au un impact semnificativ, de asemenea, cat de mult ar trebui sa acordati prioritate prezentei dvs. pe web. Deoarece cumparaturile in persoana au devenit dificile si chiar periculoase pentru unii, multi consumatori au apelat la cumparaturile online pentru nevoile lor de zi cu zi. Ca urmare, site-ul dvs., fie ca este generator de clienti potentiali sau eCommerce, trebuie sa functioneze perfect pentru a cultiva interesul clientilor si a converti eficient. Aceasta inseamna sa va asigurati ca site-ul dvs. este atractiv, se incarca rapid si este optimizat pentru SEO.Google si alte motoare de cautare au recunoscut cresterea traficului mobil si nevoia generala de experienta imbunatatita a utilizatorului. Acestea au inceput deja sa ajusteze modul in care clasifica site-urile web. Companiile tehnologice produc, de asemenea, dispozitiv dupa dispozitiv, cu dimensiuni si rezolutii diferite, fortand site-urile web sa evolueze si sa se adapteze diversitatii rezultate.S-ar putea sa va intrebati: „Cum ma asigur ca designul site-ului meu arata bine pe toate dispozitivele si functioneaza corect pe mobil?” Raspunsul este un web design responsive si, eventual, asistenta unei agentii de web design responsive.In aceasta postare, vom raspunde la aceste intrebari cheie referitoare la web design responsive:• Ce este un web design responsive?• Este SEO afectat de un web design responsive?• De ce ar trebui sa iau in considerare un site cu web design responsive?Sa incepem.

Ce este un web design responsive?

Cand un site web este considerat „responsiv”, designul se adapteaza la dimensiunea ecranului vizitatorului. Din punct de vedere tehnic, serverul site-ului web trimite acelasi cod HTML catre toate dispozitivele si setul de comanda comuna (CCS), modificand automat aspectul si designul pentru a se potrivi cu dimensiunea si rezolutia dispozitivului. Toate imaginile, textul si pictogramele se ajusteaza automat pentru a avea dimensiunea perfecta pentru a se asigura ca fiecare element este atractiv, lizibil si utilizabil.
web-design-responsive

De ce este important ca site-ul tau sa aiba un web design responsive?

Acum ca am raspuns la intrebarea „ce este un web design responsive”, este timpul sa explorezi „de ce”. Pe langa faptul ca multi oameni folosesc mobilul pentru a-si face cumparaturile online, exista numeroase motive pentru care ar trebui sa luati in considerare un web design responsive:

Google iubeste site-ul cu web design responsive

Motoarele de cautare au realizat cat de necesara este o experienta mobila buna odata cu cresterea navigarii pe web pe mobil. De exemplu, Google acum foloseste indexarea pe mobil. Aceasta inseamna ca acceseaza cu crawlere versiunea mobila a continutului, prioritand in esenta experienta mobila fata de desktop. Daca site-ul dvs. mobil se incarca lent si designul nu se ajusteaza in mod corespunzator in functie de dimensiunea dispozitivului, acesta are un impact negativ asupra experientei utilizatorului si a clasamentului dvs. SEO. Site-ul dvs. ar putea fi ingropat in paginile cu rezultate ale motorului de cautare (SERP-uri) pur si simplu pentru ca design-ul dvs. nu este responsive.

Un site cu web design responsive este primordial acum, dar schimbarile viitoare ii vor spori importanta si mai mult. Google are o actualizare majora a clasamentului,
numita Core Web Vitals si a inceput deja sa stabileasca asteptarile pentru ceea ce inseamna aceasta pentru webmasteri si agentiile de web design responsive. Aceasta actualizare se concentreaza in intregime pe experienta utilizatorului online, asa ca daca site-ul dvs. nu este usor de utilizat (cunoscut si sub numele de responsive), site-ul dvs. nu va putea concura pe piata online extrem de competitiva. Daca site-ul dvs. nu este deja responsive, trebuie sa fiti proactiv si sa faceti modificarile necesare acum. Daca nu puteti face acest lucru singur, BRO Media este o agentie de web design responsive care va poate ajuta.

Un web design responsive este practic

Crearea manuala a mai multor versiuni ale site-ului dvs. ar fi imposibil de plictisitoare si ar necesita ore de munca. Aceasta pagina de pe Screensiz.es demonstreaza cate dispozitive si rezolutii ar trebui sa gazduiesti, iar lista se adreseaza doar dispozitivelor mobile! Un site care se poate adapta automat la un laptop mare de 17″ sau cel mai mic telefon mobil de 4″ este de departe cea mai practica solutie.

Un web design responsive este atemporal

Adoptarea responsive inseamna ca veti economisi timp schimbandu-va site-ul in viitor. Frecventa cu care companiile lanseaza noi dispozitive este coplesitoare, astfel incat sa va asigurati ca designul dvs. este responsive acum inseamna ca site-ul dvs. poate evolua si se poate adapta la noi tehnologii in viitor.

Fara un web design responsive, vizitatorii pot pierde informatii esentiale

Daca designul dvs. nu este responsive, vizitatorii pot pierde informatii esentiale Indiferent daca doriti ca vizitatorii site-ului dvs. sa completeze un formular, sa cumpere un produs, sa se aboneze la un serviciu sau sa fie educati, plasarea strategica a fiecarui element este cruciala pentru conversii. Scopul site-ului dvs. poate varia, dar asigurarea unei experiente de calitate pentru vizitatorii dvs. este intotdeauna o prioritate, deoarece Google se uita in mod activ la experienta dvs. de utilizator. Daca o imagine este decupata sau prea mica, designul dvs. poate parea neprofesional, influentand negativ opinia vizitatorului despre produsul sau serviciul dvs. Daca butonul de indemn (CTA) nu este in locul potrivit sau, mai rau inca, nu apare deloc, poate afecta dramatic rata de conversie. BRO Media este o agentie de web design responsive care ofera si servicii de optimizare a ratei de conversie, asa ca daca credeti ca aveti nevoie de o opinie de specialitate cu privire la capacitatea site-ului dvs. de a converti, nu ezitati sa contactati.