Cum adaugi produse in
WordPress / WooCommerce

realizare site magazin online brasov

Din acest tutorial vei afla cum sa adaugi produse in WordPress / WooCommerce intr-un minut,  indiferent de nivelul de competente digitale. Acest tutorial este doar pentru adaugarea de produse simple. Daca nu ai instalat plugin-ul WooCommerce, il poti descarca de aici sau il gasesti in libraria de plugin-uri din WordPress. Dupa ce l-ai instalat, poti sa configurezi datele magazinului online, sau poti alege sa le completezi mai tarziu. Aceste date nu influenteaza procesul de adaugare al produselor.

Pasii pentru a adauga produse sunt simpli:

1. Adaugare Produs

Exista doua modalitati de a adauga un produs in WodrPress / WooCommerce. Se poate adauga din panou de administrator al WordPress sau se poate adauga de pe orice pagina a site-ului, din scurtatura din partea de sus a site-ului.

1.2 Adaugare Produs din Panoul de Administrator

adauga produs wordpress woocommerce

Dupa ce te loghezi ca administrator, poti sa te duci in panoul de administrare al WordPress, la sectiunea Poduse > Adauga Nou.

1.2 Adaugare Produs din Orice Pagina

Daca este logat ca administrator, ar trebui sa ai o bara neagra deasupra site-ului, cu mai multe scurtaturi. Daca nu ai acea bara, poti sa te duci in panoul de administrare al WordPress in sectiunea Utilizatori, selectezi utilizatorul tau si bifezi „Arată bara de unelte când vizualizez site-ul”. 

Daca bara e afisata te duci pe Adauga > Produs.

2. Adaugare Nume

adaugare nume produs

In aceasta sectiune adauga numele produsului, cat mai complet. Pentru o optimizare corecta adauga si atributele produsului. De exemplu pentru haine poti adauga marimea (L, XL, etc.) si culoarea (rosu, albastru, etc.) iar in cazul de fata pentru acest ulei de motor, am adaugat brand-ul, tipul de ulei, cantitatea si marca autovehiculului careia ii este recomandat. Nu este recomandat sa adaugi un titlu de genul „Ulei de motor”. O sa se indexeze destul de haotic si cel mai probabil nu o sa ai nicio comanda organica. 

Tips: Pentru a gasi un nume corect pentru produsul tau, poti sa cauti un produs vandut de eMag si sa incerci sa pui un nume similar.

3. Descriere Produse

Produsele adaugate in WooCommerce au intotdeauna doua descrieri; una scurta si una lunga. La un site web in WordPress, descrierea scurta apare in general, intre titlu si butonul de adauga in cos, iar descrierea lunga sub aceasta sectiune.

3.1. Descriere Lunga

descriere lunga produs woocommerce

Descrierea lunga a produsului este prima in panoul de adaugare produs, desi este sub descrierea scurta in pagina pe care vizitatorul o vede. Aceasta descriere lunga poate sa contina toate detaliile relevante produsului si e bine sa fie mereu completata, desi nu este obligatorie.

3.2. Descriere Scurta

descriere scurta produs woocommerce

Descrierea scurta trebuie sa fie cat mai mica si sa fie formata doar cele mai importante detalii. 

4. Pretul Produsului

pret produs

Pretul unui produs simplu in WordPress / WooCommerce se completeaza din sectiunea Date produs > Generale. La pretul obisnuit se completeaza pretul de vanzare al produsului. Partea cu „Pret de vanzare” este destinata reducerilor. In exemplul alaturat, pretul initial al produsului este 99 Lei, dar este redus la 75 Lei. Vizitatorii vor vedea pretul obisnuit de 99 Lei, taiat si mic, iar pretul de 75 Lei o sa fie mai mare si cu o culoare diferita.

5. Imaginile Produsului

imagine produse wordpress

In dreapta panoului de adaugare produs in WordPress / WooCommerce, sunt mai multe casute care trebuiesc si ele completate. Pentru imagini sunt doua casute; imagine produs si galerie de produse.

5.1. Imaginea Principala

Imaginea principala a produsului se adauga din sectiunea „Imagine produs”. Aceasta este imaginea principala care o sa apara peste tot pe site. Este indicat ca imaginea sa fie patrata si in format WebP. Sunt multe convertoare gratuite pe internet, unul simplu este Pixelied, iar unul mai avansat este Bulk Resize Photo.

5.1. Imaginile Secundare

Imaginile secundare se adauga din sectiunea „Galerie de produse”. In galeria de produse nu mai trebuie adaugata si imaginea principala. Daca adaugati imaginea principala in galeria de produse, aceasta o sa fie afisata de doua ori pe pagina produsului.

6. Categorii

categorii si etichete produs

In sectiunea „Categorii de produse” se poate selecta o categorie existenta sau se poate crea una noua. Daca adaugi produsul in mai multe categorii, poti sa selectezi cu cercul albastru, categoria principala.

Sub categorii exista o sectiune numita etichete. E recomandat sa se adauge si etichete pentru fiecare produs. 

7. Publicarea Produsului

publicare produs woocommerce

In dreapta sus este un buton albastru cu „Publica”. Nu uita sa il apesi pentru ca produsul sa fie publicat. Dupa ce publici un produs o sa apara un mesaj cu „Am publicat produsul. Vezi produsul”. 

Tips: De fiecare data cand editezi un produs, apasa pe butonul „Actualizeaza” care apare in locul butonului „Publica”.

Citeste mai multe articole